TÜRKİYE GÜNLERİ - 2 : EGE ETKİNLİĞİ

22.04.2024
TÜRKİYE GÜNLERİ - 2 : EGE ETKİNLİĞİ

17 Nisan 2024'te İHU TÖMER’de gerçekleştirilen "Türkiye Günleri"nin bu seferki durağı Ege Bölgesi’ydi. Ege'nin büyüleyici kültürüne ve eşsiz lezzetlerine dalan öğrencilerimiz, adeta bir macera yaşadı. Etkinlikte Ege'ye dair bilgilendirici sunumlar yapıldı, geleneksel lezzetlerden olan 'Boyoz' tadıldı. Ege'ye özgü kelimeler, deyişler ve şiveleri anlatılırken, hocalarımızdan Uğur Kaya İzmir temalı şiiri seslendirdi. Ege’nin zengin tarihi ve doğal güzelliklerini gözler önüne seren videolar eşliğinde, bölgenin el emeği göz nuru sanat ve zanaat ürünleri sergilendi. Bu güzel gün, öğrencilerimizin Ege sanatını yakından tanımalarına olanak sağladı. Etkinliği ödüllü bir Kahoot yarışmasıyla taçlandırdık, hem eğlendik hem öğrendik!